Johan Hwatz

solist

Johan är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.


Han har medverkat i flera föreställningar på Malmö Opera, däribland The Fantasticks, Tusen och en natt, Troll i kulisserna, Min älskade Pierrot och Andrejs längtan.


På Kristianstads teater har han medverkat i Sound of Music, Sweet Charity, Dracula och Little Shop of Horrors. Bland andra föreställningar kan nämnas Spelman på taket på Uppsala stadsteater, Kristina från Duvemåla på Cirkus samt Chess på Svenska Teatern i Helsingfors. Johan har setts i Måndag hela veckan på Wermlands Opera. Nu senast kunde vi se honom i På Västfronten inget nytt på Länsteatern, Gotland.


Johan har tillsammans med Pierre Oxenryd skrivit musikalen Raoul som handlar om Raoul Wallenbergs insatser i Budapest under andra världskriget.

Kim Bergkvist

solist

Kim Bergkvist är utbildad på anrika Royal Academy of Music i London samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

 

Hon har haft flera musikalroller, samt turnerat världen runt på kryssningsfartyg samt med showen Arrival The Music of ABBA.

 

Kim har spelat Johanna Baker i Sweeney Todd på Dalateatern i Falun tillsammans med Dalasinfonietten. Ofelia i Hamlet på Kronborgs slott i Danmark. Kim har dessutom spelat Josefin i Idioterna, på Helsingborgs Stadsteater samt de kvinnliga huvudrollerna i Klippans Bruksspel, På farfars tid och Sunnerdahl på liv och död. 2015 spelade Kim rollen som Mrs Andersen i A Little Night Music på Ye Olde Rose and Crown Theatre, London.

Nu senast kunde vi se henne som Susan i TICK…TICK…BOOM! och Cathy i THE LAST FIVE YEARS.

Fredrik Sjöstedt

solist


Fredrik Sjöstedt är utbildad vid Balettakademiens musikallinje i Göteborg.


Han har medverkat i West side story i Uppsala, världspremiären av musikalen Camera på Östgötateatern, Les Miserables på Wermland Opera och på Spira i Jönköping, Something Rotten! på Wermland Opera samt gjort rollen som Benjamin Coffin lll på Växjö och Ystad Teater.


På Malmö Opera har han medverkat i Skönheten och Odjuret, Sound of music, nyskrivna musikalen Dead or alive samt Anastasia. Sommaren 2023 kunde man se Fredrik på Lilla Beddinge teater där han spelade titelrollen Sweeney Todd i musikalen med samma namn.


Just nu är han aktuell i Joyride som ska sättas upp på Malmö Opera till hösten.

Kristina Hahne

solist

Kristina Hahne är utbildad musikalartist och har arbetat på scen sedan 2001, både i musikaler, shower och olika konserter. Hon har gett liv till karaktärer som Sally Bowles i ”Cabaret”, Miss Hannigan i ”Annie”, Demeter i ”Cats”, Syster Berthe i "Sound of Music, Mickie i ”Grease”, Fru Storch i "Sällskapsresan The Musical”, Marta i "Spring Awakening", Claudine i "Can-Can” och Fröken Svan i ”Mölle by the Sea” på Fredriksdalsteatern. 


Kristina har även kunnat ses i musikaler som Jekyll&Hyde, Legally Blonde och My fair Lady.


Det bästa Kristina vet att få jobba fram olika karaktärer och förmedla deras historia till en publik.


Just nu är hon aktuell i "Mitt om natten" på Nöjesteatern i Malmö.

Jan-Erik Sääf

kapellmästare


Jan-Erik Sääf är kompositören, textförfattaren och musikern som troligen skrivit flest musikaler i Sverige. Bland 18 helaftonsföreställningar kan nämnas Camera - musikalen om Ingrid Bergman, Östgötateatern 2018, SPIRA 2020 och Jag blir nog aldrig bjuden dit igen, Malmö Opera 2016. Jan Eriks verk har hörts på många teaterscener i Sverige men även utomlands som i New York. Där vann musikalen William pris för ”best performance” 2013 på The New York International Fringe Festival.

 

I pipelinen ligger en ny musikal om Bonds skapare Ian Fleming. Den spås ha internationell potential.


Olof Löfgren

piano


Olof Löfgren är musikansvarig på Musikteaterutbildningen Östra Grevie och är utbildad pianist på Musikhögskolan i Malmö, 1998-2003, med inriktning mot jazz. Under sina yrkesverksamma år som musiker har han dock kommit att jobba som pianist och keyboardist inom en mängd olika genres.

 

Just nu är han aktuell i Varieté Victoria på Victoriateatern i Malmö.

Kalle Magnusson

bas


Kalle Magnusson har arbetat som frilansmusiker i Sverige och Danmark i ca 20 år där han spelar både el- och kontrabas. Kalle har spelat med i Kristina från Duvemåla, Chess och Mamma Mia (Köpenhamn), Le Miserable, Copacabana, Fame, Banankontakt, Full Monty, West Side Story, Cats, 42nd street, mm.


Både Peter Fältskog och Kalle Magnusson var med i originaluppsättningen av Kristina från Duvemåla som sattes upp på Malmö Opera 1995 och medverkar dessutom på inspelningen av originalmusiken tillsammans med Björn & Benny.

Peter Fältskog

trummor


Peter Fältskog är en av landets mest anlitade slagverkare. Sin utbildning som slagverkspedagog och slagverkssolist har han fått vid Musikhögskolan i Malmö. Han har under många år arbetat som slagverkslärare vid Musikhögskolan i både Malmö och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, men anlitas också ofta som frilansmusiker i de mest skiftande sammanhang t.ex: Symfoniorkestrar, Jazzgrupper, Storband, Rockband etc.


Både Peter Fältskog och Kalle Magnusson var med i originaluppsättningen av Kristina från Duvemåla som sattes upp på Malmö Opera 1995 och medverkar dessutom på inspelningen av originalmusiken tillsammans med Björn & Benny.